Pojištění dítěte vám pomůže spát o něco klidněji

Pojištění dítěte vám pomůže spát o něco klidněji

Když si děti hrají a dovádějí, bývají šťastné a činí tak spokojenými i nás. Čím více však děti dovádějí, tím více se vystavují nejrůznějším úrazům. S menšími i většími karamboly se kromě starostí o zdraví dítěte pojí také výdaje za lékařskou péči. Jak tedy správně vybrat pojištění či případné připojištění? A vyplatí se přidružit k pojištění také spoření?

Děti jsou divoši. Šplhají na stromy, hrají si na hřištích, běhají o závod s větrem i s vrstevníky. Ať jsou ale hřiště sebebezpečnější, oblepená certifikáty bezpečnosti, občas stačí jen únava, snížená obezřetnost, jeden špatný krok a dojde k úrazu.

 

Úrazy s následky, vážné nemoci

Pojištění proti úrazu je u dítěte základ. Je třeba správně nastavit pojištění rizik, zejména riziko vážného úrazu s trvalými či dlouhodobými následky.

Dalším důležitým pojištěním je pojistka na vážná onemocnění s vysokým výskytem v mladé populaci. Zejména na taková, jež mají větší vliv na kvalitu života.

K pojištěním lze připojit také drobné příplatky, které mohou krýt výdaje za pobyt v nemocnici, nebo za denní odškodné za dobu léčení úrazu.

 

Pojištění je vhodné upravovat s ohledem na věk     

Nejzávažnější rizika je vhodné mít pojištěním kryta po celé dětství a dospívání potomka. Částky by měly reflektovat případný dopad takových rizik a doporučujeme tedy, aby byla spíše vyšší.

Další nastavení pojištění se vyplatí průběžně upravovat a měnit podle období, ve kterém se dítě či dospívající potomek v danou chvíli nachází. V závislosti na věku se mění nejen náchylnost k různým úrazům, ale také přístup k životu a záliby.

 

Vaše vlastní pojištění kryje záda celé rodině

Pokud se vám podaří zvolit správné pojištění pro dítě, máte relativní klid. Je ale potřeba zajistit rodinu také pro případ, že se něco stane s vámi.

Pojistit se lze proti vážnějším onemocněním nebo úrazům, ale vhodná pojistka vám může pomoci také vykrýt výdaje na hospitalizaci, případně dlouhodobější pracovní neschopnost.

Nezapomínejte ani na to, že pojištění a spoření jsou dvě různé věci. Ačkoli lze do pojištění začlenit i spořicí složku, možnost samostatného spořicího produktu určitě nenahradí.

 

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení